V osolené vodě povařená kolečka celeru, obalená v mouce, ochuceném vejci a strouhance, usmažená dozlatova.
Ingredience:
1 ks | celeru |
1-2 ks | stroužky česneku |
1-2 ks | vejce |
strouhanka nebo podrcené kukuřičné lupínky | |
olej na smažení | |
hladká mouka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěný, oškrábaný celer nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka, která v osolené vodě povaříme na skus (vaříme asi 5 minut)
2. Oloupaný česnek utřeme se solí a smícháme s rozšlehaným vejcem
3. Okapané, papírovým ubrouskem osušené plátky celeru obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec i ve strouhance
4. Obalená kolečka celeru osmažíme na oleji z obou stran dozlatova.
Jako přílohu podáváme nejlépe různě upravené brambory.