REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knížecí řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V osolené vodě povařená kolečka celeru, obalená v mouce, ochuceném vejci a strouhance, usmažená dozlatova.


Ingredience:
1 ksceleru
1-2 ksstroužky česneku
1-2 ksvejce
strouhanka nebo podrcené kukuřičné lupínky
olej na smažení
hladká mouka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěný, oškrábaný celer nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka, která v osolené vodě povaříme na skus (vaříme asi 5 minut)
2. Oloupaný česnek utřeme se solí a smícháme s rozšlehaným vejcem
3. Okapané, papírovým ubrouskem osušené plátky celeru obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec i ve strouhance
4. Obalená kolečka celeru osmažíme na oleji z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme nejlépe různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy