REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubny v pivním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hranolky z kedluben obalené v pivním těstíčku, usmažené dozlatova.


Ingredience:
6 ksmenších kedluben
olej na smažení
Na pivní těstíčko:
150 ghladké mouky
70 gsolamylu
300 mlpiva
1 lžičkamleté papriky
2 ksvejce
pepř
sůl

Postup:

1. Vejce smícháme s pivem, mletou paprikou a pepřem, mírně osolíme
2. Za stálého šlehání postupně přidáváme mouku smíchanou se solamylem, až připravíme hustší těstíčko
3. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na větší hranolky, ty obalíme v pivním těstíčku a pozvolna je smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Doporučení:

Kedlubny podáváme například s bramborovou kaší a tatarkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy