REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubnové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařené, obalené a pak osmažené plátky kedluben.


Ingredience:
2-4 ksstředně velké kedlubny
2 ksvejce
strouhanka
mouka
voda
sůl
tuk na smažení

Postup:

1. Oloupané, omyté kedlubny nakrájíme na 1 cm silné plátky, povaříme je v mírně osolené vodě tak 6 minut, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
2. Jednotlivé plátky obalíme v mouce, osoleném, rozkvedlaném vejci a nakonec ve strouhance
3. Smažíme v horkém tuku, z každé strany, dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například jogurtový dip.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy