REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klevela

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z cukrem povařené švestky, navoněné rumem, sterilované.


Ingredience:
1 kgzralých švestek
300 gcukru
2-3 lžícerumu
několik lžíc vody
menší zavařovací sklenice

Postup:

1. Omyté švestky vypeckujeme, dáme do širokého hrnce a podlijeme několika lžícemi vody
2. Zahříváme na malém plameni, dokud nezměknou, občas zamícháme
3. Postupně přisypáváme cukr a vaříme ještě 10 minut
4. Hmotu odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme do ní rum
5. Klevelu nalijeme do skleniček, důkladně uzavřeme a sterilujeme při teplotě 95-100 °C asi 20 minut.

Poznámka:

Více viz: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy