REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klasické bazalkové pesto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobené pesto z bazalky, petrželky, parmazánu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
100 gčerstvých listů bazalky
50 glistů petrželky
50 gsýra pecorino
50 gparmazánu
50 gpiniových oříšků
2 ksstroužků česneku
1/2 lžičkysoli
130 mlolivového oleje + na zalití
citronová šťáva

Postup:

1. Opereme a osušíme čerstvé listy bazalky a listy petrželky
2. Na jemno nastrouháme parmazán a sýr pecorino
3. Vše rozmixujeme s piniovými oříšky, oloupanými stroužky česneku, ochutíme solí, několika kapkami citronové šťávy a nakonec pozvolna přiléváme tenkým pramínkem olivový olej, dokud nevznikne hustý krém
4. Pestem naplníme malé sklenice se šroubovacím uzávěrem a směs zalijeme trochou olivového oleje, pevně uzavřeme a uchováváme v chladničce 1-2 týdny.

Doporučení:

Základní recept se dá obměnit podle chuti. Piniové oříšky můžeme nahradit vlašskými, lískovými nebo dýňovými semeny, místo petrželky použijeme sušená rajčata nebo odpeckované černé olivy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy