REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchý jogurtový dip s okurkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osvěžující dip, v němž smícháte řecký jogurt s česnekem, okurky, bylinky a jarní cibulku. Dochucený šťávou a kůrou z limetky, solí a pepřem.


Ingredience:
Na 4 porce:
400 gřeckého jogurtu
2 lžíceolivového oleje
2 ksjarní (naťové) cibulky
2 ksstroužku česneku
1/2 kssalátové okurky
1 hrstčerstvého koriandru
1 hrst čerstvé máty
šťáva a kůra z limetky
pepř
sůl
A ještě:
Bohemia z raných brambor nesolené

Postup:

1. Salátovou okurku nadrobno nastrouhejte a nechte odkapat šťávu – třeba tak, že položíte sítko s nastrouhanou okurkou do větší misky
2. Mezitím smíchejte v míse řecký jogurt s propasírovaným česnekem, přidejte nasekané bylinky a jarní cibulku
3. Dochuťte šťávou a kůrou z limetky, solí a pepřem
4. Nakonec zlehka vmíchejte nastrouhanou okurku a olivový olej.

Doporučení:

Podávejte s chipsy Bohemia z raných brambor nesolené.

Poznámka:

Inspirace od: www.bohemiachips.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy