REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kimchi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Korejský recept na fermentovanou, pokrájenou zeleninu výrazné chuti, která je v Asii velmi oblíbená jako všestranná příloha.


Ingredience:
1 ks (1-1,2 kg)hlávka pekingského zelí
200 gbílé ředkve
200 gmrkve
80 gsoli
1 svazeksvazek jarní cibulky i s natí
Na pastu:
2 lžícesojové omáčky
2 lžícerybí omáčky
1 lžícevody
1 lžícestrouhaného zázvoru
1 lžičkachilli omáčky
6 ksstroužků česneku

Postup:
  1. Pekingské zelí nakrájíme na nudličky, prosolíme, promícháme, necháme nejlépe přes noc nasolené
  2. Druhý den zelí propláchneme, necháme okapat
  3. Mrkev, ředkev, nakrájíme na nudličky, cibulku i s natí na kroužky, vše promícháme se zelím
  4. Nastrouhaný zázvor a utřený česnek, rozmixujeme se sojovou omáčkou, rybí omáčkou, chilli omáčkou, naředíme trochou vody
  5. Namixovanou pastu promícháme se zeleninou, kimchi napěchujeme do sklenice se závěrem, nebo jiné uzavíratelné nádoby, necháme při pokojové teplotě fermentovat 2-3 dny
  6. Fermentovanou zeleninu uložíme potom do lednice, kde vydrží až 14 dnů pokud ji dříve nezkonzumujeme
  7. Podáváme jako přílohu k různým pokrmům nebo samotné jako ostrou chuťovku.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy