REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kimchi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Korejský recept na fermentovanou, pokrájenou zeleninu výrazné chuti, která je v Asii velmi oblíbená jako všestranná příloha.


Ingredience:
1 ks (1-1,2 kg)hlávka pekingského zelí
200 gbílé ředkve
200 gmrkve
80 gsoli
1 svazeksvazek jarní cibulky i s natí
Na pastu:
2 lžícesojové omáčky
2 lžícerybí omáčky
1 lžícevody
1 lžícestrouhaného zázvoru
1 lžičkachilli omáčky
6 ksstroužků česneku

Postup:
  1. Pekingské zelí nakrájíme na nudličky, prosolíme, promícháme, necháme nejlépe přes noc nasolené
  2. Druhý den zelí propláchneme, necháme okapat
  3. Mrkev, ředkev, nakrájíme na nudličky, cibulku i s natí na kroužky, vše promícháme se zelím
  4. Nastrouhaný zázvor a utřený česnek, rozmixujeme se sojovou omáčkou, rybí omáčkou, chilli omáčkou, naředíme trochou vody
  5. Namixovanou pastu promícháme se zeleninou, kimchi napěchujeme do sklenice se závěrem, nebo jiné uzavíratelné nádoby, necháme při pokojové teplotě fermentovat 2-3 dny
  6. Fermentovanou zeleninu uložíme potom do lednice, kde vydrží až 14 dnů pokud ji dříve nezkonzumujeme
  7. Podáváme jako přílohu k různým pokrmům nebo samotné jako ostrou chuťovku.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy