REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kari omáčka se zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostrá, voňavá omáčka vhodné především ke kuřecímu masu.


Ingredience:
500 mlkuřecího vývaru
2 lžíceolivového oleje
1 lžícečerstvě nastrouhaného zázvoru
1 lžícehnědého cukru
1 lžíceškrobu
2 lžičkykari koření
1 lžičkamleté kurkumy
1/2 lžičkychilli koření, nebo dle chuti
2 kshvězdičky badyánu
2 ksstroužky česneku
1 kschilli papričky
1 kscibule
1 ksmrkve
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nastrouhaný zázvor spolu s prolisovaným česnekem a chilli papričkou zbavenou jadřince a nasekanou nadrobno, za stálého míchání opékáme asi 1 minutu
2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev a opět necháme 1-2 minuty opékat
3. Přilijeme vývar, přidáme koření a cukr, vše přivedeme k varu, do bublající omáčky přimícháme v malém množství studené vody rozpuštěný škrob
4. Na mírném zdroji tepla vaříme další 3-4 minuty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy