Polévka, to je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt… Tak zní staré rčení z dob našich prababiček. Můžete, ale i nemusíte souhlasit, přesto rozhodně stojí za to náš recept vyzkoušet! Jde totiž o moc, moc, moc dobrou polévku, ještě k tomu plnou vitamínů, kterou přitom dokážete uvařit do 30 minut.
Ingredience:
tofu nebo kuřecí maso | |
1 ks | zeleninový bio bujon |
2 ks | vejce - žloutky |
1 sklenice | Kimchi od Beavia (dříve I love Hummus) |
tenké rýžové nudle | |
sezamová semínka | |
sójová omáčka | |
mletá paprika | |
jarní cibulka | |
voda | |
chilli | |
sůl | |
sezamový olej (nebo jiný dle chuti) |
Postup:
- Osmažte kuřecí maso či tofu na troše oleje a dejte na stranu.
- Mezitím v hrnci povařte Kimchi se zeleninovým bujonem asi 10 minut a poslední 3 minuty přidejte rýžové nudle.
- Ke Kimchi přidejte uvařené maso (tofu), nakrájenou jarní cibulku, sójovou omáčku, mletou papriku, sezamový olej. Nechte asi 5 minut vařit.
- Nakonec přidejte žloutky (spíše nerozšlehávejte), vařte posledních 5 minut. Pozor, míchejte opatrně, ať nerozdrtíte tofu.
- Dochuťte solí nebo chilli dle vaší chuti. Polévku můžete dozdobit jarní cibulkou a sezamem.
Kimchi můžete koupit například zde: beavia.com, nebo si kimchi vyrobit doma například podle tohoto receptu: Kimči (Kimchi)
Poznámka:Recept k článku: Grilování pro zdraví