Smetanová omáčka vhodná jako příloha k vařenému chřestu.
Ingredience:
1 hrst | kerblíku |
150 g | zakysané smetany |
125 ml | chřestového vývaru |
2 lžíce | nakrájené šalotky |
1 lžíce | nasekaných mandlí nebo piniových oříšků |
kousek másla | |
pepř | |
sůl | |
usekaný čerstvý kerblík na ozdobu |
Postup:
1. Očištěnou a pokrájenou šalotku necháme zesklovatět na rozehřátém másle
2. Přidáme kerblík a krátce zpěníme
3. Šalotku s kerblíkem podlijeme teplým vývarem z chřestu a zakysanou smetanou, vše povaříme tak 5 minut
4. Teplou omáčku rozmixujeme, osolíme, okořeníme pepřem a na talířích ji ozdobíme nasekanými mandlemi nebo piniemi.
Recept na vařený chřest najdete zde: Vařený chřest.