REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubnová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smatanová omáčka připravená z dužiny kedluben, smetany, mouky a koření. Servírujeme ji teplou například k vařenému, dušenému nebo pečenému hovězímu, kuřecímu nebo vepřovému masu.


Ingredience:
3 ksstředně velké kedlubny
2 kelímkysmetany
2-3 lžičkysoli
mletý muškátový oříšek
mletý černý pepř
hladká mouka
voda

Postup:
  1. Kedlubny očistíme, omyjeme, pak nastrouháme na hrubo
  2. Nastrouhanou dužinu kedluben zalijeme vodou, dáme vody tolik, aby se dužina mírně nadzvedla odedna (bude plavat)
  3. Osolíme, stačí použít jednu lžičku, vaříme 1 hodinu do změknutí
  4. Ve vhodné sklenici rozšleháme mouku s jednou smetanou, postupně, za stálého míchání naliujem do hrnce ke kedlubnám
  5. Omáčku ochutíme kořením, dosolíme, nakonec omáčku zjemníme dalším kelímkem smetany
  6. Omáčku povaříme 10 minut, nakonec ji ručním tyčovým mixérem rozmixujeme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy