REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká mléčná omáčka vhodná k dezertům, servírovaná jak teplá, tak i studená. Recept původem z Thajska.


Ingredience:
125 mlsmetany
200 gjemnějšího tmavého cukru
100 gmásla

Postup:

1. Máslo nakrájíme na menší kousky a necháme povolit v menším hrnci
2. K máslu přidáme tmavý cukr a přilijeme i smetanu
3. Na středním plameni, za občasného promíchání, mícháme 4 až 5 minut, až nám vznikne hladká omáčka.

Doporučení:

Tato omáčka je skvělá například ke smaženým jablkům, banánům, či jinému smaženému nebo grilovanému ovoci.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy