REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemná zázvorová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá smetanová omáčka s chutí a vůní po zázvoru.


Ingredience:
200 mlsmetany
50 mlbílého vína
20 mlbrandy nebo koňaku
50 gmásla
50 gcibule
50 gmedu
30 gčerstvého zázvoru
čerstvě namletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na polovině výše uvedené dávky másla 2. Přidáme jemně nakrájený nebo nastrouhaný zázvor, orestujeme, zakápneme koňakem a zalijeme vínem, necháme krátce přejít varem
3. V této fázi do omáčky přilijeme smetanu a opět ji necháme přejít varem
4. Nakonec zázvorovou omáčku přecedíme, dochutíme medem, pepřem a solí, zjemníme zbylým máslem, dále ji však nevaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy