Teplá smetanová omáčka s chutí a vůní po zázvoru.
Ingredience:
200 ml | smetany |
50 ml | bílého vína |
20 ml | brandy nebo koňaku |
50 g | másla |
50 g | cibule |
50 g | medu |
30 g | čerstvého zázvoru |
čerstvě namletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na polovině výše uvedené dávky másla 2. Přidáme jemně nakrájený nebo nastrouhaný zázvor, orestujeme, zakápneme koňakem a zalijeme vínem, necháme krátce přejít varem
3. V této fázi do omáčky přilijeme smetanu a opět ji necháme přejít varem
4. Nakonec zázvorovou omáčku přecedíme, dochutíme medem, pepřem a solí, zjemníme zbylým máslem, dále ji však nevaříme.