REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemná omáčka z pečených kapií

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá a výborná omáčka z grilovaných kapií. Po rozmixování se smetanou je ochucena mletým pepřem, solí a sušeným česnekem.


Ingredience:
300 gkapie
100 mlsmetany na vaření
čerstvý mletý pepř
olivový olej
sušený česnek
pepř
sůl

Postup:

1. Papriky omyjeme a rozdělíme na šestiny
2. Pak je grilujeme v troubě, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýřky
3. Po opečení je vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a po 20 minutách z paprik odstraníme slupku
4. Papriky rozmixujeme tyčovým mixérem s asi lžičkou oleje, přidáme smetanu, česnek, sůl, pepř a znovu rozmixujeme
5. Před podáváním udržujeme v teple.

Doporučení:

Podáváme ke grilovanému, restovanému nebo pečenému masu. Pokud chcete omáčku hustší, můžete ji ještě na pánvičce zredukovat.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy