REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Koprová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant teplé smetanové omáčky ochucené koprem.


Ingredience:
1/4 lsmetany
20 ghladké mouky
30 gmásla
2 ksžloutků
1 ksmenší cibule
hrstka čerstvého kopru (nebo sterilovaný)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z másla a mouky si připravíme hnědou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný kopr, přilijeme smetanu, opepříme a osolíme
2. Vaříme za stálého míchání asi 5 minut
3. Před podáváním rozkvedláme v několika lžících omáčky žloutky a vlijeme je do omáčky
4. Ohříváme ještě chvíli – ale omáčku už nevaříme.

Doporučení:

Příprava jíšky viz: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy