REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kávové věnečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční a čajové cukroví. Pečené věnečky z cukru, mouky, másla a vajec, slepované kávovým krémem, namočené v bílé polevě s kávou.


Ingredience:
230 ghladké mouky
180 gmásla
60 gmoučkového cukru + vanilkový cukr
2 ksvajec
Na náplň:
voda
150 gmásla
100 gkondenzovaného slazeného mléka
2 lžíceinstantní kávy
Na dohotovení:
100 gčokoládové bílé polevy
1 lžícemleté kávy

Postup:

1. Máslo nakrájíme na malé kousky a mírně nahřejeme ve vodní lázni
2. Přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a utřeme do pěny, pak postupně přidáme vejce, znovu utřeme a nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku
3. Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme věnečky o průměru 6 cm, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 15 minut)
4. Po upečení necháme věnečky vychladnout na papíře a pak opatrně papír odtrhneme
5. Kávu rozpustíme se 4 lžícemi horké vody a vmícháme do kondenzovaného mléka, přidáme změklé na drobné kousky nakrájené máslo a vyšleháme na hladký krém
6. Krémem potřeme polovinu upečených věnečků, slepíme se zbylými věnečky a dáme do chladničky ztuhnou
7. Čokoládovou bílou polevu rozpustíme, smícháme s mletou kávou a ztuhlé věnečky namočíme z poloviny do polevy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy