REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Katův šleh a bramboráčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na pánvi orestované nudličky vepřové kýty, krátce podušené spolu s lečem, paprikou a dalšími surovinami. “Kaťák” servírovaný s malými bramboráčky.


Ingredience:
Na "kaťák" :
500 gvepřové kýty
300 gsterilovaného leča
1 svazeknaťové cibulky (pouze bílá část)
4 lžícekvalitního kečupu
2 lžíceworcesterské omáčky (Heinz)
2 lžíceoleje
2 ksstroužky česneku
1 ksfeferonky (já nesehnala, dala jsem chilli vločky)
1 ksčervené masité papriky
1 ksčervené cibule
pepř
sůl
tuk do pánve
Na bramboráčky:
4 ksvelké brambory
4-5 ksstroužky česneku
4 ksvejce
8-10 lžicstrouhanky
1,5-2 lžícesušené majoránky
pepř
sůl
tuk na smažení

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej, nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti)
2. Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat, oloupanou cibuli nakrájíme na céčka, papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky, feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno, okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču
3. V pánvi (ideálně ve woku) si rozpálíme tuk (sádlo nebo olej), přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 5 minut, přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme
4. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme, dochutíme eventuálně solí
5. Katův šleh rozdělíme na čtyři talíře, vyskládáme čerstvě usmažené bramboráčky a ihned podáváme.

Příprava bramboráčků:
1. Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno, přidáme všechny ingredience a promícháme
2. Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme z obou stran, dozlatova (můžeme použít lívanečník).

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Naďa Indruchová. Další skvělé recepty paní Nadi najdete zde, v naší databázi a také na stránkách Vaření s Tomem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy