REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky s bramborovou kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle usmažené karbanátky připravené ze směsi mletého masa, česneku, vajec, mléka, strouhanky, cibule a koření, servírované s bramborovou kaší.


Ingredience:
Na karbanátky:
300 ghovězího krku
300 gvepřové plece
4 ksstroužky česneku
3 ksvejce
1 kscibule
cca 6 lžicstrouhanky + 4 lžíce strouhanky na obalení
2 lžičkydrceného kmínu
1 lžíceplnotučné hořčice
1 hrstmajoránky
200 mlplnotučného mléka nebo 12 % smetany na vaření
špetka mleté sladké papriky
čerstvě drcený pepř
sádlo na smažení
sůl
Na bramborovou kaši:
800 gbrambor
40 gmásla
200 mlmléka
nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobu
voda
sůl

Postup:

1. Obě masa si pomeleme nebo necháme pomlet u řezníka
2. Pomleté maso, utřený česnek, cibuli pokrájenou na jemno a všechny ostatní suroviny, s výjimkou vajec a strouhanky, pořádně promícháme a v uzavřené nádobě necháme přes noc odpočívat v ledničce
3. Druhý den přidáme vejce a strouhanky tolik, abychom získali kompaktní hmotu, dochutíme eventuálně solí dle potřeby
4. Navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran
5. Podáváme s bramborovou kaší ozdobenou nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Příprava bramborové kaše:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou slanou vodou a vaříme doměkka
2. Vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a dobře promícháme
3. Kastrol s kaší necháme na mírném plameni a za stálého míchání přidáváme máslo a horké mléko
4. Bramborovou kaši dohladka vymícháme a podle potřeby osolíme.

Doporučení:

Ke karbanátkám servírovaným s bramborovou kaší se skvěle hodí kyselý okurek nebo salát ochucený sladkokyselou zálivkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy