REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kačena se zelím a knedlíkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dokřupava upečená kachna servírovaná s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.


Ingredience:
1 kskachny
kmín
voda
sůl
Na dušené zelí:
500 gkysaného zelí
40 gsádla
20 ghladké mouky
1 kscibule
1 lžičkakmínu
cukr
sůl

Postup:

Příprava kachny:
1. Pro kuchyňské zpracování připravenou husu nebo kachnu uvnitř i na povrchu mírně osolíme a necháme v chladnu asi 3 hodiny odležet
2. Odleželou drůbež vložíme do pekáče prsy dolů, okmínujeme, mírně podlijeme vodou a zvolna pečeme přikryté druhým pekáčem, během pečení přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou
3. Zhruba v polovině pečení maso obrátíme a dopékáme odkryté
4. Měkkou, dozlatova upečenou husu nebo kačenu vyjmeme z pekáče, rozdělíme na porce, klademe na horké talíře a přeléváme tučnou šťávou.

Příprava podušeného zelí:
1. Kysané zelí zalijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a za občasného zamíchání dusíme do poloměkka
2. Na rozpáleném tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí
3. Za občasného promíchání dodusíme doměkka
4. Ke konci dušení zelí přisladíme a podle potřeby přisolíme.

Pečenou kačenu podáváme nejčastěji s bramborovými, chlupatými nebo houskovými knedlíky, nebo po moravském způsobu s lokšemi (plackami z vařených brambor).

Doporučení:

Další recepty na zelí: bílé nebo červené dušené zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy