REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karlínský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obědový salát s kousky dopředu uvařeného hovězího masa a dalších ingrediencí. Hodnota dvou porcí je 2227 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
200 guvařeného hovězího masa
90 gzeleninové směsi (celer, mrkev, okurky)
20 gsterilovaného hrášku
20 gcibule
2 lžícemajonézy
1 lžičkacukru
ocet
pepř
voda
sůl
sušená nebo čerstvá petrželová nať

Postup:

1. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v osolené a okyselené vodě
2. Okurky nakrájíme také na kostičky a ke směsi přidáme sterilovaný hrášek, necháme uležet
3. Majonézu ochutíme hořčicí, osolíme, okořeníme vývarem ze zeleniny a opepříme
4. Vmícháme do zeleniny a přidáme na drobné kostičky nakrájené, dopředu uvařené, hovězí maso
5. V chladu necháme asi 3 hodiny odležet, na talířích zdobíme salát petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy