REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky z uzených makrel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z prochladlých brambor, uzené makrely, jarní cibulky a koření připravené karbanátky, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na cca 8 karbanátků:
300 guvařených, očištěných brambor
250 guzené makrely
3-4 ksjarní cibulky, lze nahradit jedním pórkem
1 lžícestrouhaného křenu
olej na smažení
sůl (pepř)
plátky citrónu na ozdobu
Na obalení:
85 gstrouhanky
3-4 lžícehladké mouky
2 ksvejce
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě, oloupeme je, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme vychladnout
2. Zchladlé brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim jarní cibulku nakrájenou nadrobno, křen a na kousky nadrobenou (nakrájenou) makrelu
3. Směs osolíme, případně okořeníme pepřem, důkladně promícháme a vytvarujeme asi 8 karbanátků
4. Připravené karbanátky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích mírně osolených a nakonec ve strouhance
5. V dobře rozpáleném oleji na pánvičce nebo ve fritovacím hrnci karbanátky usmažíme dozlatova
6. Hotové rybí karbanátky servírujeme s plátky citrónu.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy