REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Královský kapr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehce osolené, opepřené a petrželkou posypané porce kapra potřené nastrouhanou cibulí, pokapané citronovou šťávou, obalené v mouce a usmažené dozlatova.


Ingredience:
2 kgkapra
2-3 ksmalé cibule
1 kscitrónu
petrželka
křen
pepř
sůl
tuk na usmažení
hladká mouka na obalení

Postup:

1. Vykuchaného kapra rozdělíme na porce, lehce osolíme, okořeníme pepřem a posypeme nasekanou petrželkou
2. Cibuli nastrouháme a potřeme jí porce ryby
3. Rybí maso ještě pokapeme šťávou z 1/
2 ks citrónu a necháme 10 minut odležet
4. Porce pečlivě obalíme ze všech stran v mouce a smažíme na rozehřátém tuku
5. Usmažené porce ryby servírujeme s křenem, ozdobené plátky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy