REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamely

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karamely uvařené ze smetany, kukuřičného sirupu, kondenzovaného mléka, cukru a másla.


Ingredience:
250 mlsmetany 30%
250 mlkukuřičného škrobu
180 mlneslazeného kondenzovaného mléka
60 mlvody
220 gcukru krupice
60 gmásla
kousky karamelu

Postup:

1. Do rendlíku nalijeme smetanu a kondenzované mléko, promícháme, prohřejeme, pak odstavíme z tepla a udržujeme teplé
2. V kastrůlku smícháme kukuřičný sirup, krupicový cukr, vodu a za stálého míchání přivedeme k varu, když odvar dosáhne teplotu 120 °C odstavíme z tepla a vmícháme máslo i smetanu s mlékem
3. Potom směs za stálého míchání znovu zahřejeme na 120 °C, pak ji odstavíme z tepla, rozlijeme do košíčků (použijeme-li papírové, necháme v sobě minimálně tři), doprostřed dáme kousek karamelu a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy