Burizony máčené v karamelu, ve tvaru kuliček plněné do cukrářských košíčků.
Ingredience:
300 g | krystalového cukru |
125 g | másla |
2 balíčky | burizonů |
1 plechovka | sladkého mléka Salko |
cukrářské košíčky |
Postup:
1. V hrnci rozpustíme cukr, necháme ho zhnědnout na karamel
2. Hladkou hnědou karamelovou hmotu opatrně zalijeme salkem a na mírném zdroji tepla, za stálého míchání, připravíme hladkou hmotu, sundáme ze zdoje tepla
3. Přidáme máslo, mícháme, dokud se nerozpustí a nakonec do hmoty vylijeme oba pytlíky bílých burizonů, dobře vše promícháme, necháme vychladnout na snesitelnou teplotu, pak tvarujeme mokrýma rukama kuličky, které klademe do košíčků
4. Masu i při formování občas promícháme, kuličky na povrchu můžeme ještě postříkat rozpuštěnou čokoládou.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová