REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karameloví ježci z burizonů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Burizony máčené v karamelu, ve tvaru kuliček plněné do cukrářských košíčků.


Ingredience:
300 gkrystalového cukru
125 gmásla
2 balíčkyburizonů
1 plechovkasladkého mléka Salko
cukrářské košíčky

Postup:

1. V hrnci rozpustíme cukr, necháme ho zhnědnout na karamel
2. Hladkou hnědou karamelovou hmotu opatrně zalijeme salkem a na mírném zdroji tepla, za stálého míchání, připravíme hladkou hmotu, sundáme ze zdoje tepla
3. Přidáme máslo, mícháme, dokud se nerozpustí a nakonec do hmoty vylijeme oba pytlíky bílých burizonů, dobře vše promícháme, necháme vychladnout na snesitelnou teplotu, pak tvarujeme mokrýma rukama kuličky, které klademe do košíčků
4. Masu i při formování občas promícháme, kuličky na povrchu můžeme ještě postříkat rozpuštěnou čokoládou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy