Kapustu můžete vařit, smažit, dusit, zapékat nebo pařit, mějte ale na paměti, že syrová se nejí. Sluší jí i salátová úprava, do které jsme se pustili my. Zkuste ji s jogurtem, ořechy a rozinkami, budete překvapení, jak dobré to je!
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
500 g | růžičkových kapustiček |
200 g | bílého jogurtu |
3 hrsti | rozinek |
1 hrst | lískových ořechů |
1 hrst | vlašských ořechů |
1 ks | červená cibule |
čerstvě mletý pepř | |
šťáva z ½ citronu | |
sůl |
Postup:
- Propláchnuté kapustičky rozeberte na listy, nebo je pokrájejte na plátky. Prolijte je ještě jednou, tentokrát vroucí vodou.
- Promíchejte citronovou šťávu s jogurtem, osolte ji a opepřete.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky, smíchejte v míse s kapustičkami a přidejte ořechy a rozinky.
- Vše promíchejte s jogurtovou směsí.
Hledáte rozinky s označením BIO? Zkuste ty od společnosti Bonitas, vřele je doporučujeme.
Poznámka:Recept k článku: Podzimní variace z těch nejkvalitnějších tuzemských surovin