Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Tento recept obsahuje 3 druhy surovin, které by neměly chybět v žádném jarním salátu. Růžičkovou kapustu, polníček a řeřichu.
Ingredience:
500 g | bio růžičkové kapusty |
250 g | bio žampiónů |
2 k | stroužky bio česneku |
2 k | bio vejce |
1 ks | bio cibule (menší) |
1 hrst | řeřichy v bio kvalitě |
1 lžíce | extra panenského bio olivového oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejprve si najemno nakrájejte cibulku, kterou dozlatova osmahněte.
- Po chvíli přidejte na tenké plátky nakrájené žampióny. Jakmile chytnou barvu, přidejte na čtvrtky očištěnou kapustu, kterou před smažením propláchněte ve vroucí vodě a nechte asi 5 minut okapat.
- Jakmile kapusta změkne, přidejte česnek. Na závěr do směsi rozklepněte vajíčko, podle chuti osolte a opepřete.
- Nakonec přidejte řeřichu a můžete podávat.
Recept k článku: Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně