REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný slaný nákyp připravený ze spařené kapusty, starších rohlíků, mléka, žloutků, sněhu z bílků, šunkového salámu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gkapusty
250-300 gpředvařených brambor
150 gšunkového salámu
50 grozškvařené slaniny
120 mlmléka
3 ksžloutků
3 ksrohlíky
3 ksbílků
1-2 ksstroužky česneku
máslo na vytření zapékací misky
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kapustu spaříme ve vroucí vodě, pak ji scedíme a důkladně okapanou nasekáme nadrobno
2. Tak 3 rohlíky, nejlépe den staré, nakrájíme na malé kousky, ty zvlhčíme mlékem
3. K rohlíkům přidáme žloutky, na kostičky nakrájený šunkový salám, rozškvařenou slaninu, spařenou a nasekanou kapustu a prolisovaný česnek
4. Hmotu podle chuti osolíme a okořeníme pepřem
5. Nakonec vmícháme sníh ze 3 ks bílků
6. Zapékací misku nebo pekáček vytřeme máslem, vyložíme na plátky nakrájenými, dopředu uvařenými, bramborami, na ně rozložíme připravenou směs a v troubě vyhřáté na 180-190 °C upečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy