REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované mleté maso zabalené do listů kapusty, zapečené v zapékací misce v troubě.


Ingredience:
8 kskapustových listů
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené kapie
1 kscibule
450 gmletého libového masa
120 gnastrouhaného tvrdého sýra
60 gtaveného smetanového sýra
2 lžícejemně umleté strouhanky
2 lžíceoleje
špetka mleté papriky
mletý černý pepř
sůl
máslo na vymazání zapékací misky

Postup:

1. Dobře oprané listy kapusty uvaříme v osolené vodě do poloměkka
2. Vodu z listů zcedíme a jednotlivé listy necháme odkapat, pak pevné části stonku naklepneme
3. Cibuli nakrájenou na plátky orestujeme na oleji, přidáme mleté maso, dochutíme mletým pepřem a červenou paprikou, osolíme
4. Za stálého míchání směs restujeme cca 10 minut
5. Nakonec vmícháme rozetřený česnek, tavený sýr, strouhanku a kapii pokrájenou na kousky 6. Promíchanou masovou směs rozdělíme na listy
7. Každý z listů zatočíme (zabalíme) do závitku, zafixujeme párátky a jednotlivé závitky vyrovnáme v jedné vrstvě do zapékací misky vymazané máslem
8. Závitky posypané nastrouhaným tvrdým sýrem zapečeme v troubě předehřáté na 180 °C, cca 20 minut.

Doporučení:

K závitkům podáváme nejlépe vařené brambory nebo bramborovou kaši, přelité rozpuštěným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy