REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové závitky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapustové listy plněné tvarohovou náplní, upečené stočené do závitků a posypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
8 kskapustových listů
100 gstrouhané mozzarelly
500 mlrajčatové passaty (rajčatového pyré)
voda
sůl
Na náplň:
1/2 lžičkystrouhaného muškátového oříšku
1 lžíceolivového oleje
250 gtvarohu
100 gsýru feta
45 gkompotovaných brusinek
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 ksvejce
hrst nasekaných kapustových listů
nastrouhaná kůra z 1 citronu

Postup:

1. Na náplň v hrnci opečeme na rozehřátém oleji oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupaný utřený stroužek česneku, vmícháme na drobno nakrájenou kapustu, okapané brusinky, vše přendáme do mísy a necháme asi 20 minut chladnout
2. Potom přidáme měkký tvaroh, nastrouhanou fetu, vejce, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, strouhaný muškátový oříšek, vše promícháme a dochutíme solí
3. Kapustové listy spaříme ve vroucí osolené vodě, pak je vyjmeme, necháme odkapat, pevné části stonku naklepeme, pak na každý list dáme část připravené tvarohové směsi a svineme do závitku
4. Do zapékací mísy rozložíme většinu rajčatové passaty, na ni naskládáme vedle sebe závitky, přelijeme je zbytkem passaty, posypeme nastrouhanou mozzarellou, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy