REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové placičky s lančmítem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky připravené z povařené kapusty, lančmítu, vejce, česneku, cibule, mléka, hladké mouky, sádla a strouhanky, placičky pak obalené v trojobalu a osmažené na rozehřátém oleji, z obou stran.


Ingredience:
500 gkapustu
150 glančmítu
30 gsádla
3 ksstroužky česneku
3 ksvajec
1 kscibule
150 mlmléka
hladká mouka
strouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Kapustu si očistíme, nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme 3 minuty, poté kapustu scedíme a necháme okapat
2. Lančmít si nakrájíme na menší kostičky
3. Cibuli a stroužky česneku si oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno a česnek utřeme
4. Pak si v hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém zpěníme cibuli, potom jí zasypeme 50 g hladké mouky a osmahneme na světlou jíšku, tu zalijeme mlékem, rozšleháme a povaříme v hustou omáčku
5. Takto připravenou omáčku necháme částečně vychladnout, pak přidáme povařenou kapustu, lančmít, utřený česnek, 1 ks vejce, pepř, sůl, lžící strouhanky a dobře promícháme, pokud bude směs řidší, můžeme jí ještě dle potřeby zahustit strouhankou
6. Poté ze směsi tvoříme menší placičky, které obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, pak placičky smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a ihned podáváme.

Doporučení:

Vhodná příloha je bramborová kaše a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy