REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové placičky s lančmítem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky připravené z povařené kapusty, lančmítu, vejce, česneku, cibule, mléka, hladké mouky, sádla a strouhanky, placičky pak obalené v trojobalu a osmažené na rozehřátém oleji, z obou stran.


Ingredience:
500 gkapustu
150 glančmítu
30 gsádla
3 ksstroužky česneku
3 ksvajec
1 kscibule
150 mlmléka
hladká mouka
strouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Kapustu si očistíme, nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme 3 minuty, poté kapustu scedíme a necháme okapat
2. Lančmít si nakrájíme na menší kostičky
3. Cibuli a stroužky česneku si oloupeme, cibuli nakrájíme na drobno a česnek utřeme
4. Pak si v hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém zpěníme cibuli, potom jí zasypeme 50 g hladké mouky a osmahneme na světlou jíšku, tu zalijeme mlékem, rozšleháme a povaříme v hustou omáčku
5. Takto připravenou omáčku necháme částečně vychladnout, pak přidáme povařenou kapustu, lančmít, utřený česnek, 1 ks vejce, pepř, sůl, lžící strouhanky a dobře promícháme, pokud bude směs řidší, můžeme jí ještě dle potřeby zahustit strouhankou
6. Poté ze směsi tvoříme menší placičky, které obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, pak placičky smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova a ihned podáváme.

Doporučení:

Vhodná příloha je bramborová kaše a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jarní vinné tipy: k lehkým pokrmům patří svěží vína

Jaro je konečně tady. Místo zimního lenošení plánujeme první výlety a vycházky do přírody a také hledáme způsoby, jak pustit svěží vzduch do naší kuchyně. Oddychnout si od hutných zimních pokrmů chce asi každý, kde ale najít inspiraci, co na jaře uvařit rodině nebo čím pohostit návštěvu? Přečtěte si tipy na lahodná jídla z jarních surovin a rady sommeliéra, které víno k vybraným pokrmům servírovat.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy