REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustovo-květákové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dozlatova usmažené zeleninové placky připravené z povařeného květáku a kapusty, dochucené cibulí, česnekem a kořením, spojené vejcem, zahuštěné strouhankou.


Ingredience:
1 kskvěták
1/4 kskapusty
2 ksstroužky česneku
1 ksstředně velké cibule
1 ksvejce
koření na karbanátky
mírně osolená voda
olej na smažení
strouhanka
kmín
sůl

Postup:
  1. V mírně osolené a kmínem ochucené vodě uvaříme květák s kapustou doměkka, necháme je okapat a vychladnout
  2. Květák po částech vložíme do nádoby mixéru, přidáme i části kapusty, krátce mixujeme na hustou kaši
  3. Do mísy ke kaši přidáme nadorbno posekanou cibuli a česnek, vejce, vše dochutíme kořením, osolíme, zamícháme
  4. Základ zahustíme dle potřeby strouhankou, vypracujeme těsto z kterého tvarujeme jednotlivé placky, ty obalíme ve strouhance, pak smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy