Spařená a umletá kapusta usmažená spolu s cibulí na másle, promíchaná ze sněhem z bílků a strouhankou, usmažená ve tvaru omelet, servírovaná zatočená plněná smaženými vejci.
Ingredience:
300 g | kapusty |
100 g | strouhanky |
50 g | tuku |
4 ks | vejce |
1/4 ks | cibule |
olej | |
sůl | |
horká voda na spaření kapusty |
Postup:
1. Očištěnou kapustu spaříme v horké vodě, necháme důkladně okapat, pak ji umeleme na masovém strojku
2. Pomletou kapustu usmažíme spolu s cibulí nakrájenou na drobné kostičky na másle
3. Ušleháme tuhý sníh ze 2 ks bílků, do sněhu vmícháme 2 ks žloutky, osolíme
4. Sněhovou hmotu vmícháme do kapusty spolu se strouhankou
5. Hmotu roztíráme na rozpálenou pánev s olejem a smažíme jednotlivé omelety
6. Hotové omelety potřeme usmaženými vajíčky (připravíme ze 2 ks vajec), srolujeme a podáváme s hlávkovým salátem.