REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové omelety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařená a umletá kapusta usmažená spolu s cibulí na másle, promíchaná ze sněhem z bílků a strouhankou, upečená ve tvaru omelet, servírovaná zatočená plněná smaženými vejci.


Ingredience:
300 gkapusty
100 gstrouhanky
50 gtuku
4 ksvejce
1/4 kscibule
olej
sůl
horká voda na spaření kapusty

Postup:

1. Očištěnou kapustu spaříme v horké vodě, necháme důkladně okapat, pak ji umeleme na masovém strojku
2. Pomletou kapustu usmažíme spolu s cibulí nakrájenou na drobné kostičky na másle
3. Ušleháme tuhý sníh ze 2 ks bílků, do sněhu vmícháme 2 ks žloutky, osolíme
4. Sněhovou hmotu vmícháme do kapusty spolu se strouhankou
5. Hmotu roztíráme na rozpálenou pánev s olejem a pečeme jednotlivé omelety
6. Hotové omelety potřeme usmaženými vajíčky (připravíme ze 2 ks vajec), srolujeme a podáváme s hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy