REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kelové placky, brambory s osmaženou cibulkou, salát z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jinak také kapustové placky připravené z nastrouhané nebo pokrájené kapusty, polohrubé mouky, vejce, mléka, česneku, pepře a soli, pěkně usmažené na tuku, servírované s vařenými brambory ozdobenými na tuku orestovanou cibulkou.


Ingredience:
300 gkapusty
200 gpolohrubé mouky
100 ganglické slaniny
200 mlmléka
3 ksstroužky prolisovaného česneku
2 ksvejce
tuk na smažení
pepř
sůl
Na vařené brambory s cibulkou:
500 gbrambor
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli
1,5 lvody
1 ksvětší cibule
olej
Ostatní:
nakládaná, sterilovaná červená řepa

Postup:

1. Kapustu nakrájíme na širší nudličky a v osolené vodě vaříme doměkka cca 15 minut, v sítku pak necháme důkladně okapat
2. Do mísy dáme mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, česnek a vymícháme hladké řidší těstíčko, dle potřeby přidáme mléko nebo mouku
3. Přidáme kapustu a slaninu a řádně promícháme
4. V navlhčených dlaních utvoříme placky
5. V pánvi si rozpálíme tuk sádlo, olej …) a pozvolna smažíme z obou stran dozlatova
6. Podáváme s různě upravenými brambory, v tomto případě s vařenými brambory posypanými na oleji orestovanou cibulkou a sterilovanou červenou řepou. Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám změknou
4. Nakonec brambory zcedíme a můžeme servírovat.

Doporučení:

Recept na sterilovanou červenou řepu najdete například zde: Červená řepa ve sladkokyselém nálevu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy