Falešné řízky (z dužiny dýně) a dýňovo-bramborové placky usmažené v oleji, obojí podávané horké společně se zakysanou smetanou.
Ingredience:
Na falešné kotlety: | |
500 g | dýně nakrájené na asi půl centimetru silné plátky |
250 g | strouhanky |
1 hrst | směs nasekaného tymiánu a majoránky |
strouhanka a mouka na obalení | |
vejce na obalení | |
sůl | |
Na dýňové placky jako přílohu: | |
150 g | dýňové dužiny |
2 ks | větší brambory |
1 ks | vejce |
2 lžíce | nastrouhaného sýru Gran Moravia |
2 lžíce | strouhanky |
nasekaná petrželka | |
sůl | |
Ostatní: | |
olej na usmažení | |
zakysaná smetana k podávání |
Postup:
- Tak 500 g dýně nakrájejte na asi půl centimetru silné plátky. Nasekejte tymián a majoránku a smíchejte je s 250 g strouhanky. Všechny plátky dýně obalte v mouce, v osoleném a opepřeném vejci, znovu v mouce, ještě jednou ve vajíčku, a nakonec ve strouhance s bylinkami.
- Mezitím uvařte dva brambory a 150 g dýňové dužiny doměkka. Přepasírujte přes lis na brambory, přidejte jedno vejce, nasekanou petrželku, sůl, dvě lžíce nastrouhaného sýru Gran Moravia a dvě lžíce strouhanky.
- Promíchejte, z těstíčka vytvarujte placičky a obalte je ve strouhance. V dostatečném množství rozpáleného oleje pak usmažte z obou stran jak obalené placičky, tak obalené plátky dýně (smažte několik minut, v polovině smažení obraťte).
- Na papírové utěrce nechte okapat přebytečný olej a podávejte horké společně se zakysanou smetanou.
Na obrázku dýňové placky!
Kelové placky, brambory s osmaženou cibulkou, salát z červené řepy
Kukuřičné vegetariánské špízy