REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové (kelové) placky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle osmažené křupavé placky z předvařené a jemně pokrájené kapusty, s vajíčkem, česnekem a uzeninou.


Ingredience:
1 ksstředně velké kapusty
4 ksstroužku česneku
2 ksvejce
150 glibovolné uzeniny (např. špekáček)
1,5 hrnkupolohrubé mouky
1,5 hrnku mléka
sádlo ke smažení
pepř
sůl

Postup:

1. Kapustu zbavíme vrchních listů a vykrájíme košťál
2. Rozdělíme na čtvrtiny a dáme vařit do osolené vody cca 15 minut
3. Na sítku necháme okapat a vychladnout
4. Do mísy dáme mouku, mléko, vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a vymícháme polotuhé těstíčko
5. Přidáme na kostičky nakrájený špekáček
6. Kapustu nasekáme nadrobno a než ji přidáme do mísy, pořádně ji v dlaních vymačkáme, abychom ji zbavili přebytečné vody
7. Vše řádně promícháme
8. V pánvi rozpálíme sádlo, lžící nabíráme těsto, hromádky trochu rozplácneme do požadované výšky a tvaru
9. Pozvolna smažíme z obou stran do zlatava
10. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Doporučení:

Chutnají i za studena. Zde použitý hrnek měl objem 250 ml.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy