REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové karbanátky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs na karbanátky umíchaná z povařených proužků kapusty, vajíček, polohrubé mouky, česneku, mléka, pepře a soli, usmažená v dobře rozpáleném tuku ve tvaru větších karbanátek obalených ve strouhance.


Ingredience:
300 gkapusty
200 gpolohrubé mouky
100 ganglické slaniny
200 mlmléka
3 ksstroužky prolisovaného česneku
2 ksvejce
pepř
tuk na smažení
strouhanka na obalení
sůl
osolená voda na uvaření kapusty

Postup:

1. Kapustu nakrájíme na širší nudličky a v osolené vodě vaříme doměkka cca 15 minut, v sítku pak necháme důkladně okapat
2. Do mísy dáme mouku, vejce, mléko, sůl, pepř, česnek a vymícháme hladké řidší těstíčko, dle potřeby přidáme mléko nebo mouku
3. Přidáme kapustu a slaninu a řádně promícháme
4. V navlhčených dlaních utvoříme koule velikosti tenisáku
5. Strouhanku nasypeme na tác a tenisáky zplacatíme do tvaru karbanátků a zlehka, z obou stran, obalíme ve strouhance
6. V pánvi si rozpálíme tuk, sádlo, olej …) a pozvolna smažíme z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s různě upravenými brambory.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy