REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové karbanátky s masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařená kapusta smíchaná s vepřovým masem ve vlastní šťávě (konzerva), ochucená solí, pepřem, česnekem a vejcem, směs vytvarovaná do tvaru karbanátek, obalená ve vejci, mouce a strouhance, osmažená dozlatova.


Ingredience:
350 gkapusty
330 g vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
1 lžícehrubé mouky
1 ksvejce
strouhanka
mletý pepř
česnek
olej na smažení
voda
sůl
Na obalení:
1 ksvejce
hladká mouka
strouhanka

Postup:

1. Vepřové maso vyjmeme z konzervy, oddělíme sádlo a maso nakrájíme na malé kousky
2. Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme ji, necháme okapat a posekáme na malé kousky
3. Uvařenou kapustu promícháme s masem, hrubou moukou, mletým pepřem, solí, utřeným česnekem, rozklepnutým vejcem a strouhankou
4. Ze směsi vytvarujeme karbanátky, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a usmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji a odebraném sádle dozlatova.

Doporučení:

Podáváme například s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy