REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustová sekaná pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapusta zapečená s mletým vepřovým masem, vejcem, bylinkami, česnekem a kmínem.


Ingredience:
600 g kapusty
500 g mletého vepřového masa
2 lžícehladké mouky
2 lžícemásla
1 lžíce sekaných bylinek
4 ksstroužků česneku
2 ksvajec
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Kapustu zbavenou tvrdých košťálů uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, pak ji slijeme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladlou umeleme
2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme trochou vody a vaříme do zhoustnutí
3. Do mísy dáme připravenou kapustu, mleté maso, přidáme omáčku, rozklepnutá vejce, oloupaný prolisovaný česnek, bylinky, kmín, sůl a dobře promícháme
4. Směsí naplníme tukem vymazanou, strouhankou vysypanou zapékací mísku, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 40 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy