Rybí guláš z kapřího masa s vložkou hrášku.
Ingredience:
600-700 g | kapra |
30 g | slaniny |
2 ks | větší cibule |
3 lžíce | kečupu nebo rajčatového protlaku |
vývar z hlavy nebo z masoxu | |
1 lžíce | hladké mouky |
citrónová šťáva | |
mletý pepř | |
sladká mletá paprika | |
sáček zmrazeného hrášku | |
sůl | |
olej |
Postup:
1. Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, pak necháme 30 minut odležet
2. Na pánvičce rozehřejeme olej, rybí maso osušíme, poprášíme moukou a osmahneme
3. Na rozškvařené slanině se zbytkem oleje necháme osmahnout nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, zmrazený hrášek, kečup nebo rajčatový protlak a maso podlijeme vývarem z rybí hlavy a vnitřností nebo vývarem z masoxu
4. Zvolna opatrně dusíme, aby se maso nerozpadlo.
Podáváme s opečenými plátky veky nebo bramborami.