REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapří guláš s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí guláš z kapřího masa s vložkou hrášku.


Ingredience:
600-700 gkapra
30 gslaniny
2 ksvětší cibule
3 lžícekečupu nebo rajčatového protlaku
vývar z hlavy nebo z masoxu
1 lžícehladké mouky
citrónová šťáva
mletý pepř
sladká mletá paprika
sáček zmrazeného hrášku
sůl
olej

Postup:

1. Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme, pak necháme 30 minut odležet
2. Na pánvičce rozehřejeme olej, rybí maso osušíme, poprášíme moukou a osmahneme
3. Na rozškvařené slanině se zbytkem oleje necháme osmahnout nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, zmrazený hrášek, kečup nebo rajčatový protlak a maso podlijeme vývarem z rybí hlavy a vnitřností nebo vývarem z masoxu
4. Zvolna opatrně dusíme, aby se maso nerozpadlo.

Doporučení:

Podáváme s opečenými plátky veky nebo bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy