REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr zapečený se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kořením ochucené porce kapra pečené v troubě spolu s kousky zeleniny, nakonec zprudka zapečené přelité těstíčkem.


Ingredience:
4 ksporce kapra
4-6 lžicnadrobno nakrájené zeleniny (květák, sterilovaný hrášek, mrkev, rajčata ...)
2-3 ksvejce
4 lžícemléka
1 lžícehladké mouky
40 gmásla
petrželka nebo i jiné bylinky
sladká mletá paprika
voda
sůl

Postup:

1. Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a vložíme do pekáčku nebo skleněné zapékací misky vymazané máslem
2. K rybě přidáme nadrobno nakrájenou libovolnou zeleninu (jeden druh, který máme v lednici, nebo i více druhů najednou) a nasekané bylinky dle vlastního výběru, ovšem stačí i samotná petrželka
3. Vše nepatrně podlijeme vodou a dusíme zaklopené 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
4. V mléce rozšleháme vejce se solí a hladkou moukou, vzniklým těstíčkem přelijeme upečenou rybu
5. Už nezaklopené zprudka zapečeme v troubě vyhřáté na 250-280 °C dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory posypanými nakrájenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy