Kořením ochucené porce kapra pečené v troubě spolu s kousky zeleniny, nakonec zprudka zapečené přelité těstíčkem.
Ingredience:
4 ks | porce kapra |
4-6 lžic | nadrobno nakrájené zeleniny (květák, sterilovaný hrášek, mrkev, rajčata ...) |
2-3 ks | vejce |
4 lžíce | mléka |
1 lžíce | hladké mouky |
40 g | másla |
petrželka nebo i jiné bylinky | |
sladká mletá paprika | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a vložíme do pekáčku nebo skleněné zapékací misky vymazané máslem
2. K rybě přidáme nadrobno nakrájenou libovolnou zeleninu (jeden druh, který máme v lednici, nebo i více druhů najednou) a nasekané bylinky dle vlastního výběru, ovšem stačí i samotná petrželka
3. Vše nepatrně podlijeme vodou a dusíme zaklopené 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C
4. V mléce rozšleháme vejce se solí a hladkou moukou, vzniklým těstíčkem přelijeme upečenou rybu
5. Už nezaklopené zprudka zapečeme v troubě vyhřáté na 250-280 °C dozlatova.
Podáváme s vařenými brambory posypanými nakrájenou petrželkou.