REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr v sýrové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapří porce na kmíně, zakapané citronovou šťávou. Poté zapečené v troubě se sýrem a smetanou, zjemněné žloutkem.


Ingredience:
1 kgkapra
100 gstrouhaného sýru
2 dlsladké smetany
1 ksžloutku
zelená petrželka
citronová šťáva
máslo
kmín
sůl

Postup:

1. Kapra naporcujeme, osolíme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou
2. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme porce kapra a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 190 °C
3. Smetanu rozmícháme se strouhaným sýrem a žloutkem
4. Přelijeme porce ryby a necháme ještě 10 minut zapéct cca při 170 °C
5. Porce kapra pak rozložíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy