REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr v rýži

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařená rýže zapečená spolu s porcemi ochuceného kapra, servírovaná zalitá smetanou.


Ingredience:
600 gkapra
250 gcibule
120 grýže
100 goleje
200 mlzakysané smetany
2 kszelené papriky
mletý černý pepř
mletá paprika
petrželka
sůl

Postup:

1. Oloupané cibule a papriky zbavené jadřinců nakrájíme na nudličky, osmahneme je na oleji
2. Přidáme spařenou rýži, pepř, mletou papriku a sůl, zalijeme asi 1/
4 l horké vody
3. Nakonec do zapékací misky vložíme osolené porce kapra posypané mletou paprikou a sekanou petrželkou, povrch polijeme olejem
4. Pokrm pečeme zaklopený v troubě vyhřáté na 200 °C
5. Jakmile je rýže měkká, jednotlivé porce dáme na talíře a každou pokropíme rozšlehanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy