Ryba obalená v parmazánové směsi, opečená dozlatova na cibulovém základě dochuceném petrželkou.
Ingredience:
1000 g | kapra |
80 g | hladké mouky |
80 g | strouhanky |
60 g | sádla |
60 ml | oleje |
2 lžíce | strouhaného parmazánu |
2 - 3 ks | bílků |
1 ks | malého svazku petrželky kudrnky |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Bílky našleháme, promícháme se strouhankou a najemno nastrouhaným parmazánem
2. Kapra dobře očistíme, naporcujeme, nejlépe na podkovy, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a pak v připravené parmazánové směsi
3. Na pánvi rozehřejeme sádlo i olej, přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, najemno nasekanou petrželku, vše lehce osmahneme, vložíme porce obalené ryby a opečeme po obou stranách dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami, zdobíme nakrájenou paprikou a citronem.
Poznámka:Parmazán můžeme nahradit strouhaným tvrdým sýrem.