REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Králík po vlašsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované porce králíka obalené ve slanině, opečené a pak podušené spolu s brambory a cibulkou


Ingredience:
1 ksmenšího králíka
10 ksmalých cibulek
3 ksstroužky česneku
250 gslaniny
250 gmalých brambor
20 goleje
mletý černý pepř
sůl
trochu vody na podlití

Postup:

1. Očištěného králíka naporcujeme na menší díly, které prošpikujeme nudličkami česneku a slaniny
2. Osolíme, jednotlivé dílky zabalíme do plátků slaniny, sepneme párátky a dáme péci do rozpáleného oleje do zaklopeného pekáče
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, mírně podlijeme horkou vodou 4. Když je králičí maso poloměkké, přidáme oloupanou cibulku a malé, oškrábané brambory (vše v celku)
5. Pokrm dále dusíme, za častého polévání masa i brambor vypečenou šťávou, až všechny ingredience úplně změknou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy