REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachna na pomerančích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kachny posypané tymiánem a upečené dozlatova, výpek dochucený pomerančovou šťávou a kůrou.


Ingredience:
1 ksmenší kachny
3 kspomeranče
tymián
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáčku na rozehřátý olej
2. Pak posypeme tymiánem, dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °Cdoměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
3. Před dokončením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze 2 pomerančů a lžičku pomerančové kůry
4. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka, přidáme do šťávy a krátce prohřejeme 5. Měkké porce kachny dáme na vyhřáté talíře, přelijeme šťávou, poklademe kolečky pomeranče a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy