REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spezzatino di agnello je původní název tohoto pokrmu. Jedná se o jehněčí kostky podušené na cibulce, zalité červeným vínem a později vodou, servírované spolu se zvlášť podušenými cibulkami a fazolkami.


Ingredience:
600 gjehněčí kýty
2 dlsladkého červeného vína
3 ksstroužky česneku
1 ksmrkve
1/2 ksceleru
pepř
olej
sůl
Ostatní:
200 gzelených fazolových lusků (mohou být i mražené)
100 gmásla
8 ksmalých zelených cibulek i s natí (jarní cibulka) nebo malých pórků
sůl

Postup:

1. Na oleji dohněda orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli
2. Přidáme utřený česnek, na kostky o velikosti cca 3×3 cm nakrájené maso, společně vše orestujeme, jakmile se maso mírně zatáhne, podlijeme ho červeným vínem
3. Až se všechno víno vyvaří, pokrm podlijeme 0,5 l vody a dusíme doměkka
4. Nakonec přidáme na kolečka nebo kostičky nakrájenou mrkev a celer, zeleninu necháme v pokrmu vařit ještě dalších 5 minut
5. Ragú dochutíme solí a pepřem, případně můžeme pokrm zahustit trochou máslové jíšky
6. takto připravené ragú podáváme s podušenými cibulkami a fazolkami a pečivem, nebo brambory.

Příprava cibulek a fazolek:
1. Na pánvi na rozpuštěném másle podusíme zelené fazolky spolu s cibulkami
2. Změklou zeleninu osolíme a servírujeme teplou jako přílohu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy