Inspirace na využití chřestu v kuchyni od oblíbené sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Jde o recept z Itálie. Inspirujte se a pochutnejte si doma na pravém italském risottu.
Ingredience:
500 g | rýže arborio z La Formaggeria Gran Moravia |
500 g | vyloupaného čerstvého hrášku |
100 g | sýru Gran Moravia |
1,5 l | kuřecího vývaru |
2 dcl | bílého vína |
1 svazek | chřestu |
1 svazek | mrkve |
1 ks | nadrobno nakrájená šalotka |
extra panenský olivový olej | |
šťáva z 1 citronu | |
pepř dle chuti | |
sůl |
Postup:
- Zeleninu osolte a opepřete. Hrášek povařte krátce nad párou. Mrkev rozkrájejte na podélné plátky a vařte do poloměkka. Chřest oloupejte a uvařte nad párou. Zelenina musí zůstat křupavá.
- V hrnci osmahněte na olivovém oleji šalotku a rýži. Po pár minutách přidejte sůl a pepř. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit. Postupně přilévejte vývar, ale vždy až se tekutina úplně vstřebá. Rizoto stále míchejte. Asi za 20 minut bude rýže hotová.
- Sundejte z ohně, zakapejte citronovou šťávou a vmíchejte sýr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte horké obložené zeleninou.
Suroviny pro přípravu tohoto receptu seženete ve vaší oblíbené sýrárně La Formaggeria Gran Moravia.