REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní farmářská hostina – chřest, šunka a brambory z pánve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblibě se mezi farmáři v Jižním Tyrolsku těší především domácí šunky a uzené maso. Vyzkoušet můžete například jarní, odlehčenou verzi farmářské hostiny.


Ingredience:
400 guzeného masa nebo šunky
250 gbrambor
2 kscibule pokrájené najemno
chřest (mohou být oba druhy)
pažitka
máslo
vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvařte do poloměka
2. Nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na plátky
3. Na másle je opékejte v pánvi spolu s cibulí a po chvíli přidejte uzené maso
4. Po opečení podlijte dle potřeby vývarem
5. Chřest oloupejte a uvařte v osolené vodě
6. Nakrájejte jej na třetiny a přidejte do pánve
7. Směs osolte a opepřete dle chuti.

Doporučení:

Před podáváním posypte čerstvou nasekanou pažitkou.

Poznámka:

Chcete vědět o tyrolských receptech ještě víc? Podívejte se na článeku: Pusťte jaro do své kuchyně!. Další informace o Roter Hahn (v češtině, němčině, angličtině, italštině a polštině) najdete zde: http://www.roterhahn.cz/cz/.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy