REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr plněný žampionovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený kapr plněný nádivkou ze žampionů, sýru, cibule a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1,5 kgkapra
50 gmásla
4 ksstroužků česneku
2 kssnítky čerstvého rymiánu
šťáva z 1 citronu
sůl
Na nádivku:
200 gžampionů
100 gtvrdého sýra (madelandu)
50 gmandlí
50 gmásla
50 mlbílého vína
3 lžícemléka
1/2 lžičkykmínu
2 ksvajec
2 kshousek
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Kapra očistíme, vykucháme a mlíčí si dáme stranou, odřízneme hlavu i ploutve, maso dobře omyjeme a osušíme
2. Mlíčí krátce orestujeme na lžičce rozehřátého másla, pak podlijeme bílým vínem a 5 minut podusíme na mírném plameni 3. Do pánve s rozehřátým máslem dáme oloupanou na drobno nasekanou cibuli a očištěné na plátky nakrájené žampiony, osolíme, posypeme kmínem a restujeme asi 8 minut, pak necháme zchladnout
4. Do mísy dáme na kostičky nakrájené housky, pokropíme je mlékem, přidáme žloutky, na drobno nakrájené podušené mlíčí, na jemno nastrouhaný sýr, nasekané mandle, žampiony s cibulí, vše promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Kapra zevnitř potřeme oloupanými utřenými stroužky česneku a naplníme nádivkou, otvor sepneme špejlemi, vložíme do pekáčku, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, přidáme snítky tymiánu a máslo a pečeme při 170 °C asi 45 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy