Jednoduchý recept na odleželého, okořeněného, česnekem potřeného a naloženého, kapra grilovaného v troubě v zapékací misce pěkně po porcích.
Ingredience:
1 ks | kapra (45-50 cm dlouhého) |
6 ks | stroužky česneku (3 ks na plátky + 3 utřené se solí) |
1 dcl | oleje |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 lžička | grilovacího koření |
snítky tymiánu | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Kapra zbavíme případných šupin, očistíme, zbavíme ploutví i hlavy, přepůlíme, půlky důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou
- Okapané půlky rozkrájíme na porce, ty na kůži na několika místech nařízneme
- Tak 3 stroužky česneku utřeme se solí, zbylé nakrájíme na tenké plátky
- Porce kapra potřeme česnekem utřeného se solí, do zářezů vložíme plátky zbylého česneku, pak jednotlivé kusy ryby potřeme olejem smíchaným s mletou sladkou paprikou a grilovacím kořením, osolíme a okořením pepřem, vložíme do pekáčku nebo zapékací misky a poklademe snítky tymiánu, necháme 2 hodiny odležet v lednici
- Pekáček nebo zapékací misku s kaprem vložíme do trouby se zapnutým grilem, grilujeme – pečeme přibližně na 180 °C tak 20 minut.
Recept připravený ve spolupráci s webem pro rybáře Rybářský rozcestník.cz.